31 januari 2009

Byrokratin kör över demokratin

Sång att lyssna på medan du läser. Öppnas i nytt fönster!

Det var en gång en Snäll gubbe som kallades för Demokrati! Han gick runt i Världen och frågade människorna som levde där om vad dom tyckte och tänkte om saker. Detta gjorde att människorna var mycket nöjda och lärde sig att kompromissa och mötas på halva vägen. Man lärde sig att bli diplomatiska och harmoniska.

Men en dyster dag kom de makthungriga människorna som inte riktigt lärde sig diplomatin av gubben Demokrati. Dom var oroliga för att människorna skulle göra uppror och sånt där annat dumt. Det mesta var förstås påhittat av de makthungriga för att dom själva inte förstod sig på det här med att vara diplomatiska, ödmjuka och demokratiska.

Dom gick ihop till en grupp och organiserade sig till något dom döpte till Byråkrati.

Byråkratin gick mest ut på att förinta och korsfästa gubben Demokrati. För att dölja att dom ville få bort honom från världen helt gjorde dom sig vän med honom. Eftersom gubben demokrati är en ödmjuk och diplomatisk man så gick han med på det.

Byråkratin började försiktigt ställa krav på demokratin. Så att dom sakta men säkert kunde kontrollera honom och hans diplomati. Eftersom det enda rätta för honom var att försöka hitta en balans så blev han snabbt manipulerad.

Nuförtiden lever Demokratin i Byråkratins klor. Alla människor i världen litar fortfarande på demokratin, men är helt ovetandes om att han egentligen blev korsfäst för länge sedan.


Ja ja... Kolla länkarna så förstår ni vad jag menar!

Btw, Piratpartiet jobbar för att försöka få tillbaka ett uns demokrati.. jag menar att vi försöker återupprätta minnet av hur gubben Demokrati var, och helga hans minne!

Inga kommentarer:

Mimmi Lowejko

Mimmi Lowejko

Så sjung mitt hjärta!

It´s just me and my oppinions